снимка pixabayЗа да избяга от Северна Кореа и да заобиколи една

...
снимка pixabayЗа да избяга от Северна Кореа и да заобиколи една
Коментари Харесай

Севернокореец плува 6 часа, за да избяга от Северна Корея в Южна

снимка pixabay

За да избяга от Северна Кореа и да заобиколи една от най-военизираните граници в света, млад кореец плува в продължение на 6 часа, с цел да доближи крайбрежията на Южна Кореа, заяви Българска телеграфна агенция.

Подвигът на севернокорееца провокира рецензии от опозицията и в медиите, за това, че беглецът не е бил засечен от южнокорейските военни, въпреки че на няколко пъти се е появил на охранителните камери и придвижването му даже е задействало аларми.

И когато за наличието му най-после е било обявено, са били нужни три часа, с цел да бъде спрян този човек с водолазен костюм и с плавници, заобиколил Демилитаризираната зона.

Дезертьорът, който съгласно медиите е на двадесет и няколко години, излязъл на брега северно от Госон, на източното крайбрежие. Той евентуално е плувал в продължение на към 6 часа, облечен с ватирано яке под водолазния костюм и с плавници. Това облекло му е помогнало да не измръзне и да го задържи на повърхността, сподели за организация Йонхап представител на Съвета на шеф щабовете.

Морските течения също са му помогнали, сподели представителят и добави, че беглецът е изоставил цялата си екипировка, преди да се промуши през дренажна тръба, преминаваща под бодливата тел, която на доктрина отрязва достъпа до морето в тази част от крайбрежието.

В продължение на повече от 3 часа той се появил 8 пъти на камерите за видеонаблюдение, а звуковите аларми са се присъединили на два пъти. Въпреки това, бойците, които дават отговор за защитата на границата, не са го забелязали.

Длъжностни лица потвърдиха, че беглецът, евентуално граждански, е изразил предпочитание да дезертира.

Южнокорейската войска призна, че военните не са спазили процедурата и даде обещание да укрепи устройствата за наблюдаване. На парламентарно чуване министърът на защитата Со Ук изясни, че системите за наблюдаване в този бранш са " остарели и работят неприятно ". Министър Со сподели, че от края на Корейската война през 1953 година към 30 000 севернокорейци са избягали от бедността и репресиите в КНДР в Република Корея.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР